Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Obilazak radova na modernizaciji aerodroma "Nikola Tesla“

Četvrtak, 26.11.2020.
Obilazak radova na modernizaciji aerodroma "Nikola Tesla“

 Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, prisustvovala je 26.11.2020. godine, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i generalnim direktorom „Beogradskog aerodroma" Fransoa Berizom, u obilasku radova na modernizaciji i izgradnji aerdoroma "Nikola Tesla“.

Prisutni predstavnici nadležnih institucija obišli su radove na osavremenjivanju aerodroma koji su započeti ove godine a podrazumevaju proširenje kapaciteta aerodroma u vidu proširenja terminala, izgradnju piste, parking mesta za vazduhoplove i za automobile, kao i postrojenja koja čuvaju životnu sredinu. 

Ministar Momirović je, između ostalog, naglasio da će država pružiti maksimalnu podršku razvoju avijacije i aerodroma u narednom periodu, kao i da koncesionaru "Vansiju" takođe stoji kao podrška, koji će ovim radovima, uprkos svim izazovima, učiniti aerodrom u Beogradu najvažnijim putničkim i transportnim čvorištem u jugoistočnoj Evropi. 

Prisutima je pred početak obilaska radova predstavljena kratka prezentacija od strane tehničkog direktora Beogradskog aerodroma Nikole Brusa, koja je bliže pojasnila dinamiku budućih radova čiji je završetak planiran za tri godine. 


Nazad na ostale vesti