Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Evropska Komisija pojačava mere za jačanje pripremljenosti protiv virusa COVID-19

Četvrtak, 29.10.2020.
Evropska Komisija pojačava mere za jačanje pripremljenosti protiv virusa COVID-19

Evropska komisija pokrenula je 28.10.2020. godine dodatni skup akcija kako bi pomogla da se ograniči širenje koronavirusa. 
Mere imaju za cilj da se bolje razume širenje virusa kao i efikasnost reagovanja, da se pojača targetirano testiranje, poboljšaju pripreme za kampanje vakcinacije i omoguće što bezbednija putovanja.
 
Više informacija potražite na sledećim linkovima:

Nazad na ostale vesti