Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Saopštenje NOTAM

Ponedeljak, 16.03.2020.
Saopštenje NOTAM

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 16. marta 2020. godine podneo je zahtev za objavljivanje novog hitnog vazduhoplovnog obaveštenja – NOTAM, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije broj 05, 53-2503/2020, da se radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, stranim državljanima zabrani, odnosno ograniči ulazak i kretanje.

Ova mera se ne primenjuje na posade i kabinsko osoblje vazduhoplova čije je krajnje odredište Republika Srbija, ili su u tranzitu preko međunarodnih aerodroma Republike Srbije.

Ova mera se ne primenjuje na lica koja su dobila dozvolu za ulazak u Republiku Srbiju, boravak ili tranzit kroz Republiku Srbiju od radnog tela Vlade koje čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukture. Radno telo Vlade odrediće uslove i ograničenja tranzita, odnosno boravka lica kojima je data dozvola za ulazak u Republiku Srbiju.

Ova mera se ne primenjuje na humanitarne letove ugovorene diplomatskim putem.

Ova mera se ne primenjuje na akreditovane članove osoblja stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava i kancelarija međunarodnih organizacija, kao i članove njihovih porodica koji su nosioci posebnih identifikacionih dokumenata izdatih od strane Ministarstva spoljnih poslova i Generalnog sekretarijata Vlade.

Ova mera se ne primenjuje na strane državljane koji imaju odobren privremeni ili stalni boravak u Republici Srbiji.


Nazad na ostale vesti