Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Saopštenje NOTAM

Petak, 13.03.2020.
Saopštenje NOTAM

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine podneo je zahtev za objavljivanje novog hitnog vazduhoplovnog obaveštenja – NOTAM, po osnovu odluke o izmeni odluke Vlade Republike Srbije broj 05, 53-2382/2020, da se zabrani, odnosno ograniči ulazak i kretanje stranim državljanima koji dolaze sa područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19, i to: provincije Hubej (Hubei) u Narodnoj Republici Kini, grada Degu (Daegu) i provincije Severni Gjongsang (North Gyeongsang) u Republici Koreji, kantona Tićino (Ticino) u Švajcarskoj Konfederaciji, Republike Italije i Islamske Republike Iran, radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije.

Sve dodatne informacije o merama sprečavanja širenja korona virusa kao i zvanična obaveštenja Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije možete pronaći na njihovim zvaničnim internet stranicama.

https://www.srbija.gov.rs/

https://www.zdravlje.gov.rs/

https://covid19.rs/


Nazad na ostale vesti