Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Saopštenje NOTAM

Utorak, 10.03.2020.
Saopštenje NOTAM

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 10. marta 2020. godine podneo je zahtev za objavljivanje hitnog vazduhoplovnog obaveštenja – NOTAM, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije broj 05, 53-2281/2020, da se radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, vazduhoplovnim prevoziocima koji dolaze sa područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19, i to: Republike Italije, Narodne Republike Kine, Republike Južne Koreje, Švajcarske Konfederacije i Islamske Republike Iran, zabrani sletanje na aerodrome u Republici Srbiji.   

Sve dodatne informacije o merama sprečavanja širenja korona virusa kao i zvanična obaveštenja Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije možete pronaći na njihovim zvaničnim internet stranicama.

https://www.srbija.gov.rs/

https://www.zdravlje.gov.rs/


Nazad na ostale vesti