Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Održan godišnji sastanak sa Agencijom za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore

Ponedeljak, 10.02.2020.
Održan godišnji sastanak sa Agencijom za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 10. februara održan je godišnji sastanak sa Agencijom za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, na kom je usvojen predloženi plan u oblasti zajedičkog nadzora i aktivnosti u vazdušnoj plovidbi, utvrđenih predmetom Sporazuma za 2020. godinu.

Direktorka civilnog vazduhoplovstva RS Mirjana Čizmarov i direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo CG Dragan Đurović, od 26. jula 2019. godine kada je Sporazum potpisan, održavaju godišnji sastanak radi razmatranja izveštaja o njegovoj primeni i analizi ostvarene saradnje. 

 

Nazad na ostale vesti