Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Održan godišnji sastanak sa Agencijom za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore

Ponedeljak, 10.02.2020.
Održan godišnji sastanak sa Agencijom za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 10. februara održan je godišnji sastanak sa Agencijom za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, na kom je usvojen predloženi plan u oblasti zajedičkog nadzora i aktivnosti u vazdušnoj plovidbi, utvrđenih predmetom Sporazuma za 2020. godinu.

Direktorka civilnog vazduhoplovstva RS Mirjana Čizmarov i direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo CG Dragan Đurović, od 26. jula 2019. godine kada je Sporazum potpisan, održavaju godišnji sastanak radi razmatranja izveštaja o njegovoj primeni i analizi ostvarene saradnje. 

 

Nazad na ostale vesti