Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Direktoratu uručeno priznanje na Svečanoj akademiji povodom dana RV i PVO

Sreda, 25.12.2019.
Direktoratu uručeno priznanje na Svečanoj akademiji povodom dana RV i PVO

Povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane 24. decembra održana je Svečana akademija u Domu vazduhoplovstva u Zemunu.

Tom prilikom, general-major Duško Žarković uručio je priznanje za dugogodišnju saradnju sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO Vojskom Srbije, direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjani Čizmarov. 


Nazad na ostale vesti