Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Direktoratu uručeno priznanje na Svečanoj akademiji povodom dana RV i PVO

Sreda, 25.12.2019.
Direktoratu uručeno priznanje na Svečanoj akademiji povodom dana RV i PVO

Povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane 24. decembra održana je Svečana akademija u Domu vazduhoplovstva u Zemunu.

Tom prilikom, general-major Duško Žarković uručio je priznanje za dugogodišnju saradnju sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO Vojskom Srbije, direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjani Čizmarov. 


Nazad na ostale vesti