Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

U Direktoratu održana izložba dnevnog boravka ,,Šekspirova’’ za decu i omladinu ometenu u razvoju

Utorak, 17.12.2019.
U Direktoratu održana izložba dnevnog boravka ,,Šekspirova’’ za decu i omladinu ometenu u razvoju

U ponedeljak, 16. decembra 2019. godine, u prostorijama Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, održana je prodajna izložba predmeta Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Treća po redu izložba organizovana u našim prostorijama, dozvolila je zaposlenima da kupovinom nekih od dekorativnih predmeta pomognu u daljem razvoju Centra, koji dobijena sredstva koristi za kupovinu materijala za rad u umetničkim radionicama.

Raznovrsni izložbeni radovi izrađeni od strane korisnika Centra, deo su aktivnosti koji Centar sprovodi kroz radno-okupacionu terapiju, koju realizuje kroz različite likovne, keramičko-vajarske i tekstilne radionice.


Nazad na ostale vesti