Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

Subota, 07.12.2019.
Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) ustanovila je 7. decembra Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva, koji obeležavaju vazduhoplovne institucije širom sveta.

Civilno vazduhoplovstvo je u Srbiji oduvek imalo izuzetan značaj zahvaljujući pionirima letenja koji su pre više od sto godina leteli i postavili temelje vazduhoplovstva. Od tada do danas, civilno vazduhoplovstvo u Srbiji rapidno se razvijalo usvajanjem najviših svetskih standarda.

Srbija je danas u oblasti civilnog vazduhoplovstva među najuspešnijim zemljama u Evropi i lider u regionu, a to potvrđuju timovi vazduhoplovnih eksperata iz Evropske komisije i Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva, koji nadziru rad Direktorata civilnog vazduhoplovstva i svih ostalih organizacija koje se bave civilnim vazduhoplovstvom u zemlji.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije upućuje čestitke svim vazduhoplovcima u zemlji i širom sveta.


Nazad na ostale vesti