Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

Subota, 07.12.2019.
Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) ustanovila je 7. decembra Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva, koji obeležavaju vazduhoplovne institucije širom sveta.

Civilno vazduhoplovstvo je u Srbiji oduvek imalo izuzetan značaj zahvaljujući pionirima letenja koji su pre više od sto godina leteli i postavili temelje vazduhoplovstva. Od tada do danas, civilno vazduhoplovstvo u Srbiji rapidno se razvijalo usvajanjem najviših svetskih standarda.

Srbija je danas u oblasti civilnog vazduhoplovstva među najuspešnijim zemljama u Evropi i lider u regionu, a to potvrđuju timovi vazduhoplovnih eksperata iz Evropske komisije i Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva, koji nadziru rad Direktorata civilnog vazduhoplovstva i svih ostalih organizacija koje se bave civilnim vazduhoplovstvom u zemlji.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije upućuje čestitke svim vazduhoplovcima u zemlji i širom sveta.


Nazad na ostale vesti