Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije na sastanku Stalnog komiteta EUROCONTROL-a

Četvrtak, 28.11.2019.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije na sastanku Stalnog komiteta EUROCONTROL-a

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov učestvuje na 52. sastanku Privremenog saveta i 52. sastanku Stalnog komiteta EUROCONTROL-a.

Sastanci se održavaju 28. novembra 2019. godine u sedištu EUROCONTROL-a u Briselu. 

Privremeni savet i Stalna komisija su najviša izvršna tela EUROCONTROL-a koja donose odluke o najvažnijim strateškim, finansijskim i operativnim pitanjima od značaja za delovanje ove međunarodne organizacije. Na pomenutim sastancima sumiraju se rezultati Organizacije u 2019. godine i usvajaju planovi rada I smernice za narednu godinu. 

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je bila potpredsenica Privremenog saveta, i to dva puta, u periodu 2015-2017 i 2017-2019.


Nazad na ostale vesti