Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Direktorat organizuje osnovnu obuku iz vazduhoplovne medicine

Sreda, 27.11.2019.
Direktorat organizuje osnovnu obuku iz vazduhoplovne medicine

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV RS) po prvi put organizuje Osnovnu obuku iz vazduhoplovne medicine - Basic course in aviation medicine, koja će se održati u DCV RS u periodu od 02.12. - 07.12.2019.

Obuka je namenjena lekarima koji su zainteresovani za vazduhoplovnu medicinu i sticanje prava ovlašćenog lekara radi obavljanja pregleda vazduhoplovnog osoblja za: klasu 2 (dozvola  privatnog pilota, pilota jedrilice, pilota balona, paraglajdera, padobranca), LAPL (dozvola pilota lakih vazduhoplova) i SS (kabinsko osoblje).

Program  obuke  propisan je  regulativom  Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA).

Uzimajući u obzir da je do sada postojala mogućnost prisustva istim obukama samo u inostranstvu za koje je potrebno izdvojiti značajna finansijska sredstva, DCV RS kao organizator obuke je u cilju promocije bezbednosti vazdušnog saobraćaja i dostupnosti obuke zainteresovanim lekarima iz naše zemlje, omogućio besplatno učešće za sve učesnike što je od velikog značaja.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije će nastaviti sa edukacijama lekara, jer je prepoznata važnost profesionalnog usavršavanja  u cilju povećanja bezbednosti vazdušnog saobraćaja.


Nazad na ostale vesti