Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Organizovana obuka osveženja znanja iz vazduhoplovne medicine

Petak, 17.05.2019.
Organizovana obuka osveženja znanja iz vazduhoplovne medicine

Direktorat civilnog vazduhoplovstva organizovao je treću po redu obuku osveženja znanja iz vazduhoplovne medicine (AME refresher training). Obuka je održana 11.05.2019 i bila je namenjena ovlašćenim lekarima (AME), lekarima-konsultantima i psiholozima koji učestvuju u vazduhoplovno-medicinskim pregledima civilnog vazduhoplovnog osoblja.

Obuci su prisustvovale kolege iz Republike Severne Makedonije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ove godine  imali  smo priliku da jedan od predavača bude medicinski ekspert iz EASA, dr  Cristian Ionut Panait. Izlaganja svih naših stručnjaka odnosila su se na aktuelne teme iz domena vazduhoplovne medicine i u velikoj meri su  doprinela da se na kvalitetetan  način razmene profesionalna iskustva i dobiju nove  informacije.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije će nastaviti sa održavanjem ovakvih skupova, jer predstavljaju jedinstvenu priliku za profesionalno usavršavanje, sa ciljem da se doprinese povećanju bezbednosti vazdušnog saobraćaja.


Nazad na ostale vesti