Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Obeležena krsna slava Direktorata

Četvrtak, 16.05.2019.
Obeležena krsna slava Direktorata

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je u nedelju, 12. Maja, u svojim prostorijama, proslavio svoju krsnu slavu Sveti Vasilije Ostroški.

Proslava je počela rezanjem slavskog kolača i osvećenjem slavskog žita od strane protojereja – Stavrofora Branka Topalovića, a kasnije nastavljena uz prigodno posluženje, u krugu svojih zaposlenih.

Domaćin krsne slave bila je, direktorka Mirjana Čizmarov.


Nazad na ostale vesti