Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Kurs procene rizika u civilnom vazduhoplovstvu

Utorak, 14.05.2019.
Kurs procene rizika u civilnom vazduhoplovstvu

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije u periodu od 14.-17. maja 2019. godine u saradnji sa regionalnom kancelarijom ICAO za Evropu i Severnu Afriku (ICAO EUR/NAT Office), organizuje kurs u vezi sa procenom rizika u civilnom vazduhoplovstvu. Ovaj kurs je jedna od mnogobrojnih aktivnosti regionalne kancelarije ICAO sa ciljem izvršenja ICAO globalnog plana za oblast obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (GASeP).

Imajući u vidu da je povećanje svesti o rizicima i odgovor na taj rizik jedan od ključnih prioriteta navedenih u GASeP -u, ICAO EUR/NAT kancelarija namerava da ojača svoje napore u izgradnji kapaciteta i ponudi dodatne mogućnosti za izgradnju kapaciteta država članica ICAO. Ovaj kurs je prvi takav kurs koji se organizuje u ovom delu Evrope i na njemu će osim eksperata Direktorata civilnog vazduhoplovstva prisustvovati i eksperti Ministarstva unutrašnjih poslova-Direkcija policije, Ministarstva odbrane, Bezbednosno-informativne agencije i Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka.


Nazad na ostale vesti