Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Stefanović i Čizmarov potpisali ugovor o donaciji za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja

Utorak, 18.12.2018.
Stefanović i Čizmarov potpisali ugovor o donaciji za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas u Beogradu ugovor o donaciji u iznosu od 50 miliona dinara za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas u Beogradu ugovor o donaciji u iznosu od 50 miliona dinara za nabavku opreme u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

„Donacija, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo od Direktorata, biće iskorišćena na najbolji mogući način i tamo gde je to građanima Srbije najvažnije i najpotrebnije, u oblasti traganja, zaštite i spasavanja. Ovim novcem biće nabavljena vatrogasna i spasilačka vozila, kao i vozila sa mobilnim dronovima za izviđanje terena u svim vremenskim uslovima“, precizirao je Stefanović, po potpisivanju ugovora.

Ministar je naveo i da će deo donacije biti iskorišćen i za nabavku određenih resursa za Helikoptersku jedinicu MUP-a, koja je takođe važan segment u oblasti traganja, zaštite i spasavanja.

„Važno nam je da građani znaju da mogu potpuno da se oslone na Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve druge državne organe i u najtežim trenucima, kao što su požari, poplave, zemljotresi i druge elementarne nepogode u kojima im životi mogu biti ugroženi. Za nas je izuzetno važno da nastavimo da investiramo u pripadnike policije, njihove obuke i opremanje, koje će im pomoći da budu što efikasniji u zaštiti i spasavanju života građana, ali i sopstvenih“, naglasio je ministar.

Stefanović je istakao da MUP ima vrlo dobru saradnju sa Direktoratom, koja će u narednom periodu biti i unapređena, kako bi se postigao zajednički cilj - da  je Republika Srbija prepoznata kao država koja može da izađe na kraj sa svim izazovima u oblasti vanrednih situacija.

Direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Mirjana Čizmarov istakla je da je ponosna na saradnju koju ova institucija ima sa Ministarstvom unutrašnjih poslova na poslovima traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

„Potpisivanje ovog ugovora predstavlja nastavak uspešne saradnje na ovom polju. Traganje i spasavanje u civilnom vazduhoplovstvu u Republici Srbiji na nivou je na kome su sve države članice Evropske unije i na to treba da budemo ponosni“, rekla je Čizmarov...


Nazad na ostale vesti