Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine. Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Evropski vazduhoplovni lideri na Samitu u Beču

Ponedeljak, 08.10.2018.
Evropski vazduhoplovni lideri na Samitu u Beču

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, prisustvovala je u Evropskom Samitu vazduhoplovstva u Beču.

Sastanak evropskih vazduhoplovnih lidera predvodila je Violeta Bulc, evropska komesarka za transport, uz prisustvo ministra transporta Austrije, kao i visokih predstavnika vazduhoplovnih vlasti evropskih zemalja.

Najvažnija tema sastanka i diskusije bila je perspektiva i implementacija „Strategije razvoja evropskog civilnog vazduhoplovstva iz 2015.godine“, kao i izazovi sa kojima se suočava civilno vazduhoplovstvo u Evropi.

Na sastanku je otvoreno i niz drugih pitanja, posvećenih sporazumima za vazdušni saobraćaj između zemalja Evropske unije i drugih zemalja, kao i razmena mišljenja i ideja na temu automatizacije transportnih sistema i digitalizacije procesa transporta, kako bi se postigao inovativan i konkurentan evropski transportni sistem na globalnom nivou.

Nazad na ostale vesti