Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Evropski vazduhoplovni lideri na Samitu u Beču

Ponedeljak, 08.10.2018.
Evropski vazduhoplovni lideri na Samitu u Beču

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, prisustvovala je u Evropskom Samitu vazduhoplovstva u Beču.

Sastanak evropskih vazduhoplovnih lidera predvodila je Violeta Bulc, evropska komesarka za transport, uz prisustvo ministra transporta Austrije, kao i visokih predstavnika vazduhoplovnih vlasti evropskih zemalja.

Najvažnija tema sastanka i diskusije bila je perspektiva i implementacija „Strategije razvoja evropskog civilnog vazduhoplovstva iz 2015.godine“, kao i izazovi sa kojima se suočava civilno vazduhoplovstvo u Evropi.

Na sastanku je otvoreno i niz drugih pitanja, posvećenih sporazumima za vazdušni saobraćaj između zemalja Evropske unije i drugih zemalja, kao i razmena mišljenja i ideja na temu automatizacije transportnih sistema i digitalizacije procesa transporta, kako bi se postigao inovativan i konkurentan evropski transportni sistem na globalnom nivou.

Nazad na ostale vesti