Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Uručenje priznanja "Zlatna značka"

Sreda, 26.09.2018.
Uručenje priznanja "Zlatna značka"

Prošlog petka srednja vazduhoplovna škola Vazduhoplovna akademija obeležila je svoj 94. rođendan prijemom u restoranu Aerokluba. Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije na svečanosti predstavljala je direktorka Mirjana Čizmarov koja je tom prilikom primila priznanje "Zlatna značka" od direktora Vazduhoplovne akademije Gorana Cvijovića. Priznanje je Školski odbor Akademije dodelio gospođi Čizmarov za izuzetan doprinos i podršku u procesu sertifikacije.

Gospođa Čizmarov istakla je tom prilikom značaj saradnje DCV-a i Vazduhoplovne akademije ističući podršku koju nacionalni vazduhoplovni regulator pruža našoj najstarijoj vazduhoplovnoj školi:

"Stalni porast vazdušnog saobraćaja na evropskom nivou zahteva zajedničku inicijativu, koja će osigurati da avio – prevoz ostane najbezbedniji vid saobraćaja. Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja, kao regulatorno i nadzorno telo evropske Komisije sprovodi aktivnosti strateškog planiranja, razvoja vazdušnog saobraćaja i stalnog unapređivanja nivoa bezbednosti.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva kao nacionalno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja Republike Srbije pružio je punu podršku Vazduhoplovnojakademiji u procesu usaglašavanja sa standardima i regulativama Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja. Kao rezultat ove saradnje Vazduhoplovna akademija je danas sertifikovana ne samo kao nacionalni, već i kao evropski centar za obuku vazduhoplovnog osoblja.


Nazad na ostale vesti