Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

ODRŽANA 36.SEDNICA EVROPSKE KONFENERCIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA

Ponedeljak, 16.07.2018.
ODRŽANA 36.SEDNICA EVROPSKE KONFENERCIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA

ODRŽANA 36.SEDNICA EVROPSKE KONFENERCIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA

 

Zapažena uloga Srbije

 

U Strazburu je održano 36. plenarno zasedanje ECAC (Evropska konferencija civilnog vazduhoplovstva) uz zapaženo učešće Republike Srbije koju je predstavljala Mirjana Čizmarov, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

Generalni direktori 44 države članice Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (EASA) sastali su se sa predstavnicima ICAO-a,  Evropske komisije, EUROCONTOL-a, EASA, IATA,  kako bi raspravljali o aktuelnim pitanjima u međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i usvojili radni program i budžet ECAC-a za naredne tri godine.

Plenarnoj sednici ECAC-a obratio se predsednik Saveta ICAO, Olumuyiwa Benard Aliu , kao i generalni sekretar ICAO Fang Liu, ukrajinski ministar infrastrukture Volodymyr Omelyan, generalni direktor za transport i mobilnost Evropske komisije Henrik Hololei i generalni direktor IATA, Alexandre de Juniac.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije imao je zapaženu ulogu na ovom zasedanju s obzirom da je Mirjana Čizmarov u svojstvu paneliste učestovala u diskusiji na temu „Obezbeđivanje u vazduhoplovstvu i olakšice“, zajedno sa generalnim direktorima civilnog vazduhoplovstva Italije i Velike Britanije.

Učesnici Planarne sednice složili su se da promovisanje sigurnog, bezbednog i održivog vazdušnog saobraćaja jeste najvažnija misija Evropske konfenrencije civilnog vazduhoplovstva, podsećajući da su paneli o vazduhoplovnoj sigurnosti, olakšicama i upravljanju vazdušnim saobraćajem  višestruko korisni.


Nazad na ostale vesti