Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Održan seminar o vazduhoplovnoj medicini

Utorak, 22.05.2018.
Održan seminar o vazduhoplovnoj medicini

Održan seminar o vazduhoplovnoj medicini

 

 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je u subotu 19. maja organizovao i održao drugu po redu Obuku osveženja znanja iz vazduhoplovne medicine (AME refresher training) koja je bila namenjena ovlašćenim lekarima (AME), lekarima-konsultantima i psiholozima koji učestvuju u vazduhoplvno-medicinskim pregledima civilnog vazduhoplovnog osoblja.

Obuci su prisutvovali lekari iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hravtske i Srbije. Seminar je omogučio jedinstven način razmene profesionalnih iskustava, obnovu znanja i dobijanje novih informacija iz domena vazduhoplovne medicine.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije će nastaviti sa održavanjem ovakvih skupova, koji su prilika za profesionalno usavršavanje, sa ciljem da se i na takav način doprinese bezbednosti vazdušnog saobraćaja.


Nazad na ostale vesti