Obaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi  Usvojene izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, više o tome možete videti na http://cad.gov.rs/strana/16551  Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci   Objavljeno Uputsvo za implementaciju Urebe(EU) 2016/539 (PBN). Više o tome na www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Od 01. jula 2018. godine Republička administrativna taksa iznosi 840,00 RSD. 
Vesti sa sajta

Održan seminar o vazduhoplovnoj medicini

Utorak, 22.05.2018.
Održan seminar o vazduhoplovnoj medicini

Održan seminar o vazduhoplovnoj medicini

 

 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je u subotu 19. maja organizovao i održao drugu po redu Obuku osveženja znanja iz vazduhoplovne medicine (AME refresher training) koja je bila namenjena ovlašćenim lekarima (AME), lekarima-konsultantima i psiholozima koji učestvuju u vazduhoplvno-medicinskim pregledima civilnog vazduhoplovnog osoblja.

Obuci su prisutvovali lekari iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hravtske i Srbije. Seminar je omogučio jedinstven način razmene profesionalnih iskustava, obnovu znanja i dobijanje novih informacija iz domena vazduhoplovne medicine.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije će nastaviti sa održavanjem ovakvih skupova, koji su prilika za profesionalno usavršavanje, sa ciljem da se i na takav način doprinese bezbednosti vazdušnog saobraćaja.


Nazad na ostale vesti