Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Seminari o bezbednosti u vazduhoplovstvu

Ponedeljak, 07.05.2018.
Seminari o bezbednosti u vazduhoplovstvu

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije organizovaće 09. i 11. maja tradicionalne Seminare o bezbednosti u vazduhoplovstvu.

Cilj Seminara je da se vazduhoplovna zajednica informiše o regulatornom uređenju, da se približe nova saznanja, izvrši osveženje postojećih znanja, razmene mišljenja i iskustva, čuju pitanja vazduhoplovaca ali i ukaže na greške koje se najčešće dešavaju u letenju.

Prvi Seminar biće održan u sredu, 09. maja, u 10,00 časova u prostorijama AK „Ivan Sarić“ na aerodromu Subotica, Čantavirski put bb.

Dva dana kasnije, u petak 11.maja, domaćin će biti Jagodina. Seminar počinje u 10,00 časova u prostorijama Sportske hale „JASSA“, Vuka Bojovića bb.

Direktorat poziva sve zainteresovane vazduhoplovce da prisustvuju seminarima i osveže svoja znanja.


Nazad na ostale vesti