Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Studenti u poseti Direktoratu

Petak, 23.03.2018.
Studenti u poseti Direktoratu

Studenti Saobraćajnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, predvođeni profesorkom sa Katedre za vazduhoplovna prevozna sredstva prof.dr. Oljom Čokorilo, posetili su Direktorat civilnog vazduhoplovstva, u sklopu redovne saradnje koju Direktorat ima sa Saobraćajnim fakultetom.

Direktorat je izašao u susret želji studenata da se upoznaju sa radom i ulogom Direktorata civilnog vazduhoplovstva u vazdušnom saobraćaju Srbije. Tim povodom studentima su se obratili, upoznajući ih sa radom DCV-a, direktorka Mirjana Čizmarov kao i njeni pomoćnici.
 
 
Studenti su upoznati sa regulatornom i nadzornom ulogom Direktorata u domaćem vazduhoplovstvu, kao i sa stručnom ulogom koju srpski Direktorat ima u međunarodnim vazduhoplovnim institucijama.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva će nastaviti svoju višegodišnju saradnju sa fakultetima u Srbiji, kako bi i na ovaj način doprineo pozitivnim rezultatima u edukaciji budućih vazduhoplovaca.
 
 

Nazad na ostale vesti