Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Regionalni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Makedonije, Srbije i Crne Gore

Četvrtak, 01.02.2018.
Regionalni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Makedonije, Srbije i Crne Gore

 U duhu stalne uspešne saradnje koja je u proteklim godinama postojala između civilnih vazduhoplovnih vlasti u regionu, danas u Skoplju (31.01.2018.) održan je radni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Makedonije, Republike Srbije i Crne Gore, Goran Jandreoski, Mirjana Čizmarov i Dragan Đurović.

Razmena iskustava i znanja koji su od regionalnog interesa ima za ishod potpisivanje niza Memoranduma o saradnji koja je koncipirana u nekoliko sfera civilnog vazduhoplovstva.
 
Šefovi regulatornih tela civilnog vazduhoplovstva Republike Makedonije, Srbija i Crna Gora, na današnjem sastanku su još jednom potvrdili strateške koristi od regionalne saradnje vazduhoplovnih vlasti, u vezi sa bezbednošću i obezbeđivanjem vazdušnog saobraćaja, ali i u oblasti prava putnika u vazdušnom saobraćaju kao najviših prioriteta za stvaranje evropskog profila vazdušnog saobraćaja za avio-industrije i putnika.
 
Generalni direktori su se obavezali da će unaprediti buduću saradnju kroz svoja pozitivna iskustva u procesu usklađivanja s IKAO standardima i drugim evropskim propisima i kriterijumima.
 
Na regionalnom sastanku generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti u Skoplju još jednom je potvrđen niz izazova i prilika sa kojima se region suočava u pogledu civilnog vazduhoplovstva, ali i naglašene su spremnost i zajednički interesi kao preduslovi za efikasno ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz nadležnosti regulatornih tela u civilnom vazduhoplovstvu zemalja ovog regiona.
 
 

Nazad na ostale vesti