Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Donacija Direktorata Ministarstvu odbrane i VMA

Petak, 22.12.2017.
Donacija Direktorata Ministarstvu odbrane i VMA

Donacija Direktorata Ministarstvu odbrane i VMA
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov potpisali su danas na Vojnomedicinskoj akademiji Ugovor o donaciji za infrastrukturalno uređenje helidroma na toj vojno-zdravstvenoj ustanovi.
 
Tom prilikom, ministar Vulin zahvalio je Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo i direktorki Čizmarov na odnosu koji je pun poštovanja i uvažavanja prema Vojsci Srbije.
 
- Vojska Srbije je danas dobila 25 miliona dinara kojim ćemo unaprediti mogućnost da pomažemo našim korisnicima, ali ne samo našim korisnicima već svakom kome je pomoć potrebna i ko ovde bude dopremljen, rekao je ministar odbrane, dodajući da će se transport obolelih i povređenih nakon donacije obavljati na najbrži i najbezbedniji način.
 
Ministar Vulin istakao je da će objekat o kome je reč imati prostorije za osoblje, za opremu i za pacijenta, te da će helidrom biti u skladu s najvišim svetskim standardima.
 
Ističući da joj je izuzetna čast da u ime Direktorata civilnog vazduhoplovstva preda donaciju za izgradnju infrastrukturalnog objekta na helidromu VMA, direktorka Čizmarov je napomenula da je reč o jedinom helidromu u Republici Srbiji koji ima operativnu funkciju neophodnu za transport povređenih i obolelih na VMA i druge objekte zdravstvene zaštite u našoj zemlji.
 
 
- Direktorat, Ministarstvo odbrane i VMA nastavljaju dalje uspešnu saradnju u oblasti koja se odnosi na unapređenje infrastrukturnih objekata, pre svega civilnog vazduhoplovstva, koji će, naravno, služiti i u druge svrhe, odnosno za otpremu i zbrinjavanje povređenih i bolesnih u čitavoj Srbiji, rekla je direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, izražavajući nadu da će već naredne godine otvoriti objekat za čiju izgradnju je danas predata donacija.  
 
Potpisivanju Ugovora o donaciji prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković, državni sekretar u ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić i zastupnik načelnika VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević.
 
Reč je o 25 miliona dinara vrednoj donaciji koju je obezbedio Direktorat civilnog vazduhoplovstva, a koji će biti iskorišteni za izradnju objekata na helidromu koji će omogućiti da VMA ima helidrom po najvišim evropskim i svetskim standardima.
 

Nazad na ostale vesti