Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Veliko priznanje za Direktorat

Petak, 01.12.2017.
Veliko priznanje za Direktorat

Veliko priznanje za Direktorat

 

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov izabrana je  za potpredsednicu Privremenog saveta Eurokontrola, evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe. Čizmarov je drugi put zaredom izabrana na mandat od dve godine, ovoga puta tajnim glasanjem u sedištu Eurokontrola u Briselu.

Privremeni savet Evrokontrola je jedno od dva upravljačka tela ove agencije i čine ga predstavnici svih država članica na nivou generalnih direktora civilnog vazduhoplovstva. Privremeni savet je zadužen za primenu opšte politike Eurokontrola koju je usvojila Stalna komisija kao i za nadzor nad radom Agencije.

Izbor direktorke Direktorata je veliko priznanje kako za civilne vazduhoplovne vlasti Srbije tako i za Republiku Srbiju, budući da je naša zemlja punopravna članica Eurokontrola od 2005. godine.


Nazad na ostale vesti