Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

Četvrtak, 19.10.2017.
Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

 

 

Republika Srbija će predsedavati Stalnom komisijom EUROCONTROL-a tokom 2018.godine. Predsednik Stalne komisije biće Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, dok će funkciju potpredsednika komisije obavljati Predrag Jovanović, pomoćnik direktora. Zlatko Miščević, načelnik odseka za licenciranje biće predsednik Komiteta menadžmenta.  

Stalna komisija EUROCONTROL-a predstavlja države članice na najvišem rukovodećem nivou. Stalna komisija formuliše opštu politiku i odgovara za odluke i regulatorne funkcije EUROCONTROL-a. Komisija takođe odobrava godišnji budžet EUROCONTROL-a, petogodišnji program rada, donosi propise koji se odnose na finansijska, pravna i kadrovska pitanja. Komisija imenuje generalnog direktora EUROCONTROL-a i donosi konačne odluke o godišnjim računima agencije.

Predsedavanje Srbije Stalnom komisijom biće prilika da se još jednom potvrdi visoka i stručna pozicija naše zemlje u civilnom vazduhoplovstvu Evrope.


Nazad na ostale vesti