Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 13. aprila 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 03/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Direktorat na Simpozijumu u Atini

Sreda, 11.10.2017.
Direktorat na Simpozijumu u Atini

Direktorat na Simpozijumu u Atini

 

 

Delegacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva, koju predvodi direktorka Mirjana Čizmarov, učestvovaće u naredna dva dana u radu Simpozijuma o globalnoj vazduhoplovnoj saradnji.

Simpozijum u organizaciji međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO) održava se u Atini (11. – 13. oktobar), uz saradnju sa Upravom za civilnu avijaciju Grčke i Atinskim međunarodnim aerodromom.

Drugi Simpozijum o globalnoj vazduhoplovnoj saradnji je fokusiran na temi „Upravljanje promenema: izgradnja sigurne, bezbedne i održive vazduhoplovne zajednice“ i nudi jedinstvenu platformu za stručnjake u vazduhoplovstvu da razmenjuju svoje stavove i raspravljaju o mogućnostima i izazovima vezanim za svoje ekspertize.


Nazad na ostale vesti