Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Direktoratu plaketa od Helikopterske jedinice

Sreda, 02.08.2017.
Direktoratu plaketa od Helikopterske jedinice

Direktoratu plaketa od Helikopterske jedinice

 

Helikopterska jedinica MUP-a Republike Srbije obeležila je 50 godina postojanja. Na prigodnoj svečanosti koja je organizovana u hangarima Helikopterske jedinice na aerodromu „Nikola Tesla“ komandant jedinice, pukovnik Vladan Kosić zahvalio se pojedincima i institucijama koje su pomagale i pomažu ove elitnu jedinicu naše policije.

Direktoratu civilnog vazduhoplovstva uručena je plaketa u znak zahvalnosti za svu pruženu pomoć i podršku Helikopterskoj jedinici. Plaketu je u ime Direktorata primila direktorka, Mirjana Čizmarov.

-          Saradnja sa Helikopterskom jedinicom je na izuzetnom nivou i Direktorat će uvek unapređivati saradnju sa subjektima koji pospešuju bezbednost i sigurnost neba nad Srbijom – rekla je Mirjana Čizmarov.

U sklopu proslave značajnog jubileja održane su i dve pokazne vežbe. Najpre su članovi Helikopterske jedinice MUP-a, uz prisustvo potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, simulirali gašenje požara u okolini Ostružnice, a zatim je na red došlo i spasavanje lica nakon vazduhoplovnog udesa.

U ovoj vežbi je zajedno sa članovima spasilačkog tima učestvovala i direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov, a na poziv domaćina.

Obe vežbe su još jednom dokazale spremnost Helikopterske jedinice da odgovore svim obavezama i zadacima koje su pred njom.


Nazad na ostale vesti