Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Direktoratu plaketa od Helikopterske jedinice

Sreda, 02.08.2017.
Direktoratu plaketa od Helikopterske jedinice

Direktoratu plaketa od Helikopterske jedinice

 

Helikopterska jedinica MUP-a Republike Srbije obeležila je 50 godina postojanja. Na prigodnoj svečanosti koja je organizovana u hangarima Helikopterske jedinice na aerodromu „Nikola Tesla“ komandant jedinice, pukovnik Vladan Kosić zahvalio se pojedincima i institucijama koje su pomagale i pomažu ove elitnu jedinicu naše policije.

Direktoratu civilnog vazduhoplovstva uručena je plaketa u znak zahvalnosti za svu pruženu pomoć i podršku Helikopterskoj jedinici. Plaketu je u ime Direktorata primila direktorka, Mirjana Čizmarov.

-          Saradnja sa Helikopterskom jedinicom je na izuzetnom nivou i Direktorat će uvek unapređivati saradnju sa subjektima koji pospešuju bezbednost i sigurnost neba nad Srbijom – rekla je Mirjana Čizmarov.

U sklopu proslave značajnog jubileja održane su i dve pokazne vežbe. Najpre su članovi Helikopterske jedinice MUP-a, uz prisustvo potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, simulirali gašenje požara u okolini Ostružnice, a zatim je na red došlo i spasavanje lica nakon vazduhoplovnog udesa.

U ovoj vežbi je zajedno sa članovima spasilačkog tima učestvovala i direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov, a na poziv domaćina.

Obe vežbe su još jednom dokazale spremnost Helikopterske jedinice da odgovore svim obavezama i zadacima koje su pred njom.


Nazad na ostale vesti