Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Donacija Direktorata Ministarstvu zdravlja

Petak, 07.07.2017.
Donacija Direktorata Ministarstvu zdravlja

Donacija Direktorata Ministarstvu zdravlja

 

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass. dr Zlatibor Lončar i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov potpisali su u Kliničkom centru Srbije Ugovor o donaciji  sredstava za nabavku sanitetskog vozila Tip – B za potrebe KCS, a koje će biti korišćeno i u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

 

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov istakla je izuzetno zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom zdravlja, i najavila da će, u skladu sa svojom agendom o društveno-odgovornom poslovanju, nastaviti da pomaže Kliničkom centru Srbije i drugim zdravstvenim ustanovama.

 

-          Hvala Ministarstvu zdravlja i Kliničkom centru Srbije što su nam omogućili da pomognemo i pokažemo društvenu odgovornost koja je, uz bezbednost i sigurnost neba nad Srbijom, naš apsolutni prioritet – rekla je Mirjana Čizmarov.

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će Klinički centar Srbije sada imati najsavremenije sanitetsko vozilo, opremljeno „kao da se pacijent nalazi u šok sobi“.

 

-          Sanitetsko vozilo Tip – B, koje će biti opremljeno svim najsavremenijim dijagnostičko-tehničkim uređajima i opremom, značajno će doprineti brzom i efikasnom zbrinjavanju pacijenata, što je od posebnog značaja  u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazdhoplovstvu. Pored toga, potvrda naše kvalitetne saradnje sa Direktoratom je i to što će se Direktorat uključiti i u saniranje heliodroma u Kliničkom centru, i u nabavku dronova za prenos medicinske opreme u nepristupačnim oblastima - zaključio je ministar Lončar.

 

Uz izraze zahvalnosti na značajnoj donaciji, direktor Kliničkog centra Srbije doc. dr Milika Ašanin istakao je da KCS ima u svakom trenutku spremne tri kvalitetno obučene ekipe koje mogu da učestvuju u akcijama spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, a uz ovakvo kvaliteno opremljeno vozilo biće još efikasniji.

 

 


Nazad na ostale vesti