Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Irana

Četvrtak, 06.07.2017.
Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Irana

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Irana

 

Republika Srbija i Islamska Republika Iran parafirale su u Beogradu sporazum o vazdušnom saobraćaju. Sporazum je parafiran u prostorijama Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, a nakon dvodnevnih pregovora predstavnika Direktorata sa kolegama iz Irana.

U ime Srbije sporazum je parafirao pomoćnik ministarke u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić, dok je Islamsku Republiku Iran predstavljao Morad Esmaeili, direktor pravnih i međunarodnih poslova u Civilnog vazduhoplovnoj organizaciji Irana.

Sporazum o vazdušnom saobraćaju je prvi korak i preduslov ka uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između dve zemlje.


Nazad na ostale vesti