Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Održan Seminar za vazduhoplovne medicinare

Sreda, 17.05.2017.
Održan Seminar za vazduhoplovne medicinare

 Održan Seminar za vazduhoplovne medicinare

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije organizovao je u Beogradu Seminar posvećen osvežavanju znanja za specijaliste vazduhoplovne medicine. Seminar je održan u prostorijama vazduhoplovne akademije. Pozivu Direktorata odazvala su se 44 ovlašćena lekara iz zemalja bivše Jugoslavije (Slovenija, Crna gora, Makedonija, BiH, Hrvatska). 
Jedna od najvažnijih tačaka seminara bila je izmene u regulativi koje se odnose na medicinsku sertifikaciju vazduhoplovnog osoblja.
Pored pomenute teme pričalo se i o vazduhoplovnoj oftalmologiji, dijabetesu, primerima samoubistava avionima, ali i o pasioniranim pilotima.
Na kraju seminara svim učesnicima sertifikate je podelila direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Mirjana Čizmarov.

Nazad na ostale vesti