Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

Petak, 21.04.2017.
Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

 

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka, koji će dati mogućnost za ponovno uspostavljanje redovnog aviosaobraćaja između dve zemlje, potpisali su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja Iraka Kadim Fenjan al Kafaji.

Pre samog potpisivanja sporazum su sastavili i definisali predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i iračke Državne kompanije za civilno vazduhoplovstvo.

Novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još 1975. godine između nekadašnje SFRJ i Republike Irak.

Nakon potpisivanja sporazuma Mihajlovićeva je sa iračkom delegacijom razgovarala o mogućnostima proširenja ekonomske saradnje dve zemlje.

-          Postoje značajne mogućnosti da se saradnja između Srbije i Iraka proširi i tu smo da zajedno napravimo korake u tom pravcu – rekla je potpredsednica Vlade.

Ministar Kadim Fenjan al Kafaji rekao je da će potpisani sporazum doprineti otvaranju novih polja saradnje između dve zemlje.


Nazad na ostale vesti