Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Vojsci Srbije

Četvrtak, 15.12.2016.
Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Vojsci Srbije

Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Vojsci SrbijeMinistar odbrane Zoran Đorđević i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov potpisali su danas u Velikoj ratnoj sali Ugovor o donaciji finansijskih sredstava Ministarstvu odbrane za nabavku opreme za helikoptere u sastavu RV i PVO Vojske Srbije. Reč je o nabavci dizalice SLG-300 za unapređenje operativnih sposobnosti tog vida vojske u operacijama traganja i spasavanja, u vrednosti od 35 miliona dinara.


 
Potpisivanju Ugovora prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.


– Ova donacija će
pomoći u kompletnom opremanju bojnih kapaciteta kako bi mogli da odgovore svim zadacima traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu. Direktorat će nasataviti da aktivno pomaže Vojsci Srbije – rekla je Mirjana Čizmarov.


 
Ministar odbrane je zahvalio na donaciji i istakao kako Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u sklopu svoje treće misije pomažu stanovništvu i u tom smislu je intenzivna saradnja sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva.


 
– Mi sarađujemo i na nekim drugim poljima, a potvrda naše dobre saradnje jeste i ova donacija koju smo danas potpisali – rekao je ministar odbrane i istakao kako je Direktorat uvek imao puno razumevanje kad je u pitanju Ministarstvo odbrane i poželeo da ta saradnja bude ubuduće još bolja i produktivnija.


Nazad na ostale vesti