Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Vojsci Srbije

Četvrtak, 15.12.2016.
Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Vojsci Srbije

Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Vojsci SrbijeMinistar odbrane Zoran Đorđević i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov potpisali su danas u Velikoj ratnoj sali Ugovor o donaciji finansijskih sredstava Ministarstvu odbrane za nabavku opreme za helikoptere u sastavu RV i PVO Vojske Srbije. Reč je o nabavci dizalice SLG-300 za unapređenje operativnih sposobnosti tog vida vojske u operacijama traganja i spasavanja, u vrednosti od 35 miliona dinara.


 
Potpisivanju Ugovora prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.


– Ova donacija će
pomoći u kompletnom opremanju bojnih kapaciteta kako bi mogli da odgovore svim zadacima traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu. Direktorat će nasataviti da aktivno pomaže Vojsci Srbije – rekla je Mirjana Čizmarov.


 
Ministar odbrane je zahvalio na donaciji i istakao kako Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u sklopu svoje treće misije pomažu stanovništvu i u tom smislu je intenzivna saradnja sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva.


 
– Mi sarađujemo i na nekim drugim poljima, a potvrda naše dobre saradnje jeste i ova donacija koju smo danas potpisali – rekao je ministar odbrane i istakao kako je Direktorat uvek imao puno razumevanje kad je u pitanju Ministarstvo odbrane i poželeo da ta saradnja bude ubuduće još bolja i produktivnija.


Nazad na ostale vesti