Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Najava radionice o nacionalnom programu i planu bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu

Petak, 09.12.2016.

  

Direktorat civilnog vazduhoplovstva organizovaće radionicu za sve vazduhoplovne subjekte u Srbiji, nad kojima obavlja nadzor, radi detaljnijeg upoznavanja i popularizacije Nacionalnog programa bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu kao i Nacionalnog plana bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu Republike Srbije za period 2017-2018. godine.

Radionica će biti održana u Beogradu, 15. decembra 2016. godine, u Domu Vojske Srbije (ul. Francuska 2).

Na radionici,  kojoj će prisustvovati avio–prevozioci, centri za obuku vazduhoplovnog osoblja, Kontrola letenja, organizacije za održavanje vazduhoplova ali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Centra za istraživanje udesa i Ministarstva odbrane, biće predstavljeni novousvojeni  dokumenti o bezbednosti i pojašnjene mere nacionalnog programa i plana.

Cilj održavanja skupa je, između ostalog,  i da se čuju i razmotre konstruktivna mišljenja učesnika o novousvojenim dokumentima i usvoje korekcije, ukoliko se utvrdi da je to potrebno.

Direktorat je na osnovu Nacionalnog programa bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu Republike Srbije, koji je usvojila Vlada Srbije, pripremio i usvojio Nacionalni plan bezbednosti u civilnom vazduhoplovstva za period 2017-2018. godine.

 

Nazad na ostale vesti