Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Najava radionice o nacionalnom programu i planu bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu

Petak, 09.12.2016.

  

Direktorat civilnog vazduhoplovstva organizovaće radionicu za sve vazduhoplovne subjekte u Srbiji, nad kojima obavlja nadzor, radi detaljnijeg upoznavanja i popularizacije Nacionalnog programa bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu kao i Nacionalnog plana bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu Republike Srbije za period 2017-2018. godine.

Radionica će biti održana u Beogradu, 15. decembra 2016. godine, u Domu Vojske Srbije (ul. Francuska 2).

Na radionici,  kojoj će prisustvovati avio–prevozioci, centri za obuku vazduhoplovnog osoblja, Kontrola letenja, organizacije za održavanje vazduhoplova ali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Centra za istraživanje udesa i Ministarstva odbrane, biće predstavljeni novousvojeni  dokumenti o bezbednosti i pojašnjene mere nacionalnog programa i plana.

Cilj održavanja skupa je, između ostalog,  i da se čuju i razmotre konstruktivna mišljenja učesnika o novousvojenim dokumentima i usvoje korekcije, ukoliko se utvrdi da je to potrebno.

Direktorat je na osnovu Nacionalnog programa bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu Republike Srbije, koji je usvojila Vlada Srbije, pripremio i usvojio Nacionalni plan bezbednosti u civilnom vazduhoplovstva za period 2017-2018. godine.

 

Nazad na ostale vesti