Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Svetski Dan civilnog vazduhoplovstva

Sreda, 07.12.2016.
Svetski Dan civilnog vazduhoplovstva

Svetski Dan civilnog vazduhoplovstva

Danas je Dan civilnog vazduhoplovstva, koji je ustanovila Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva (ICAO). Za međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva proglašen je 7. decembar kao datum kad je potpisana Čikaška konvencija, koja je dala osnova modernom avio saobraćaju, ovakvom kakvog ga poznajemo danas.

Osnovni cilj Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva je ukazivanje na potrebu globalne pažnje po pitanju sigurnosti i bezbednosti vazdušnog saobraćaja. 

Povodom Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije svim zaposlenima u civilnom vazduhoplovstvu, u Republici i širom sveta, čestita praznik i želi mnogo uspeha u daljem zajedničkom radu na jačanju globalne sigurnosne i bezbednosne mreže civilnog vazdušnog saobraćaja. 


Nazad na ostale vesti