Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

FAA u poseti Direktoratu

Četvrtak, 22.09.2016.
FAA u poseti Direktoratu

 FAA u poseti Direktoratu

 
Direktorat civilnog vazduhoplovtsva Republike Srbije bio je u četvrtak, 22. septembra, domaćin delegaciji FAA (Vazduhoplovne vlasti Sjedinjenih Američkih Država) koju je predvodio Endrju MekKi, regionalni predstavnik FAA za ovaj deo Evrope. Pored njega u delegaciji su bili i Rejčel Flanigan (FAA), kao i predstavnici Američke ambasade u Beogradu Dejan Gajić, Nik Stojanović i Teodor Fišer.
Visoke goste dočekala je direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov u društvu svojih pomoćnika Aleksandra Godića, Predraga Jovanovića, Aleksandre Potparević, Gorana Jovičića I Ognjena Pantelića.
Nakon uvodnih reči direktorke Čizmarov, kao i pomoćnika direktora, Endrju MekKi izneo je niz pohvala na račun Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i još jednom istakao značaj Direktorata u ponovnom uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Srbije i SAD, odnosno Beograda i NJu Jorka.
- Američke vazduhoplovne vlasti stoje na raspolaganju svojim srpskim kolegama za svaku vrstu pomoći ili saveta, odnosno obuke. Vazduhoplovne vlasti Srbije su svakako naš partner i drago mi je što ste na najbolji mogući način primenili sve neophodne regulative, standard i preporučenu praksu za uspostavljanje letova između dve zemlje – rekao je MekKi.
Predstavnik Američkih vazduhoplovnih vlasti je pozvao kolege iz Beograda da 14. I 17. oktobra prisustvuju “Seminarima o bezbednosti na poletno-sletnoj stazi” koji će biti održani u Vašingtonu i NJu Jorku.
- Bilo bi nam zadovoljstvo da svoja iskustva podelimo sa vama jer mislim da su takvi seminari preventivnog i edukativnog karaktera, a civilno vazduhoplovstva u Srbiji se razvija upravo u smeru potrebe za takvim znanjima – zaključio je MekKi.
 

Nazad na ostale vesti