Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Evropska komesarka u poseti Direktoratu

Utorak, 06.09.2016.
Evropska komesarka u poseti Direktoratu

Komesarka Evropske unije za transport Violeta Bulc boravila je u poseti Srbiji i tom prilikom se srela sa premijerom Aleksandrom Vučićem kao i potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović.

Jedna od tema razgovora sa komesarkom Bulc bio je i vazdušni saobraćaj, a visoka zvaničnica EU posetila je i prostorije Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i tom prilikom razgovarala sa Mirjanom Čizmarov, direktorkom Direktorata.
 

Nazad na ostale vesti