Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Evropska komesarka u poseti Direktoratu

Utorak, 06.09.2016.
Evropska komesarka u poseti Direktoratu

Komesarka Evropske unije za transport Violeta Bulc boravila je u poseti Srbiji i tom prilikom se srela sa premijerom Aleksandrom Vučićem kao i potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović.

Jedna od tema razgovora sa komesarkom Bulc bio je i vazdušni saobraćaj, a visoka zvaničnica EU posetila je i prostorije Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i tom prilikom razgovarala sa Mirjanom Čizmarov, direktorkom Direktorata.
 

Nazad na ostale vesti