Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Generalni direktor EUROCONTROL u DCV

Petak, 02.11.2007.
Generalni direktor EUROCONTROL gosp. Viktor Aguado bio je u radnoj poseti Beogradu 31. oktobra i 1. novembra. Prvi čovek Evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe, posetio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, gde se sastao sa generalnim direktorima DCV i Agencije za kontrolu letenja, Dragoljubom Trgovčevićem i Nikolom Stankovom, kako bi se informisao dokle se stiglo u primeni „ESAA Sporazuma“, usaglašavanju naših zakona sa regulativom Evropske Unije kao i sa trenutnim stanjem vazduhoplovnih vlasti Srbije. Gospodin Viktor Aguado izrazio je zadovoljstvo onim što je DCV učinio na polju primene vazduhoplovne regulative i sprovođenju „ESAA Sporazuma“. Prema njegovim rečima, Srbija je u tim oblastima učinila više od svih drugih zemalja zapadnog Balkana. 
 
Generalni direktor EUROCONTROL je tokom svoje dvodnevne posete Srbiji, razgovarao sa potpredsednikom Vlade Srbije Božidarom Đelićem i kao i sa predstavnicima Ministarsva za infrastrukturu. Teme sastanka bile su učešće, bezbednost i razvoj vazdušnih puteva Srbije u sistemu zajedničkih Evropskih vazdušnih puteva.  

Nazad na ostale vesti