Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Generalni direktor EUROCONTROL u DCV

Petak, 02.11.2007.
Generalni direktor EUROCONTROL gosp. Viktor Aguado bio je u radnoj poseti Beogradu 31. oktobra i 1. novembra. Prvi čovek Evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe, posetio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, gde se sastao sa generalnim direktorima DCV i Agencije za kontrolu letenja, Dragoljubom Trgovčevićem i Nikolom Stankovom, kako bi se informisao dokle se stiglo u primeni „ESAA Sporazuma“, usaglašavanju naših zakona sa regulativom Evropske Unije kao i sa trenutnim stanjem vazduhoplovnih vlasti Srbije. Gospodin Viktor Aguado izrazio je zadovoljstvo onim što je DCV učinio na polju primene vazduhoplovne regulative i sprovođenju „ESAA Sporazuma“. Prema njegovim rečima, Srbija je u tim oblastima učinila više od svih drugih zemalja zapadnog Balkana. 
 
Generalni direktor EUROCONTROL je tokom svoje dvodnevne posete Srbiji, razgovarao sa potpredsednikom Vlade Srbije Božidarom Đelićem i kao i sa predstavnicima Ministarsva za infrastrukturu. Teme sastanka bile su učešće, bezbednost i razvoj vazdušnih puteva Srbije u sistemu zajedničkih Evropskih vazdušnih puteva.  

Nazad na ostale vesti