Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Savet Direktorata u ponedeljak imenuje novog direktora DCV

Petak, 14.12.2007.
Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici  predložila  gospodina Milana Mokovića za generalnog direktora  Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije. O predlogu Vlade razmatraće Savet Direktorata na sastanku zakazanom za ponedeljak, 17.decembar 2007.godine.
 
Gospodin Milan Moković  obavlja funkciju pomoćnika ministra za infrastrukturu, zaduženog za vazdušni saobraćaj. 
 
Poslove prvog čoveka civilnih vazduhoplovnih vlasti, više od godine, obavlja vršilac dužnosti generalnog direktora  Direktorata, gospodin Dragoljub Trgovčević. 

Nazad na ostale vesti