Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Milan Moković na čelu Direktorata

Utorak, 18.12.2007.
Savet Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je 17. decembra 2007. godine za generalnog direktora Direktorata imenovao gospodina Milana Mokovića, koga je na tu funkciju predložila Vlada Srbije.
 
Posao prvog čoveka vazduhoplovnih vlasti Srbije,  više od godinu dana obavljao  je gospodin Dragoljub Trgovčević, kao v.d.direktora.
 
Novopostavljeni generalni direktor DCV, gospodin Milan Moković rođen je 17. juna 1950. godine, magistrirao je na Mašinskom fakultetu - odsek vazduhoplovstvo, završio je Višu pilotsku školu. Kao saobraćajni pilot JAT-a radio je u nekoliko stranih avio-kompanija. Više godina bio je rukovodilac u JAT-u, profesor na Višoj pilotskoj školi u Beogradu i predavač vazduhoplovne navigacije na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.
 
Od 2004. godine je pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu za kapitalne investicije, a potom infrastrukture. 
 
Gospodin Milan Moković, funkciju generalnog direktora Direktorata, prema Odluci o osnivanju DCV, obavljaće narednih 5 godina. 

Nazad na ostale vesti