Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Srušio se helikopter u blizini Zrenjanina

Ponedeljak, 26.05.2008.
Nedaleko od Zrenjanina, u selu Melenci, jutros se srušio helikopter Gazela - vlasništvo privatne firme Ciklonizacija. Letelica, u kojoj su se nalazila dvojica pilota, srušila se direktno u močvaru. 
 
Prema saznanjima Direktorata civilnog vazduhoplovstva piloti su, na sreću, preživeli pad helikoptera i smešteni su u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.
 

Službe Direktorata civilnog vazduhoplovstva za Traganje i spasavanje i Komisija za udese, odmah su otišle na mesto udesa. Istraga je u toku. 


Nazad na ostale vesti