Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Srušio se helikopter u blizini Zrenjanina

Ponedeljak, 26.05.2008.
Nedaleko od Zrenjanina, u selu Melenci, jutros se srušio helikopter Gazela - vlasništvo privatne firme Ciklonizacija. Letelica, u kojoj su se nalazila dvojica pilota, srušila se direktno u močvaru. 
 
Prema saznanjima Direktorata civilnog vazduhoplovstva piloti su, na sreću, preživeli pad helikoptera i smešteni su u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.
 

Službe Direktorata civilnog vazduhoplovstva za Traganje i spasavanje i Komisija za udese, odmah su otišle na mesto udesa. Istraga je u toku. 


Nazad na ostale vesti