Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Pismo pohvale i podrške Evropske komisije

Petak, 01.08.2008.
Povodom dosadašnje uspešne primene regulative Evropske unije u Srbiji, generalni direktor za energetiku i saobraćaj  u Evropskoj komisiji gospodin Danijel Kaljeha , uputio je pismo pohvale i podrške generalnom direktoru Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije gospodinu Milanu Mokoviću.
 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije predstavlja Vam original pisma kao i  tekst pisma preveden na srpski jezik. Preuzmite pismo 


Nazad na ostale vesti