Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Beograd izabran za Regionalni trening centar JAA za Balkan

Petak, 10.10.2008.
Na sastanku  predstavnika  Zajedničkih vazduhoplovnih vlasti Evrope  JAA – Joint Aviation Authorities Europe i predstavnika  vazduhoplovnih vlasti Rumunije, Crne Gore,  Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Albanije i Srbije, Beograd je izabran za Regionalni trening centar JAA za Balkan.
 
Na skupu održanom u beogradskom hotelu Hajat, jednoglasno je odlučeno da ubuduće Zajedničke vazduhoplovne vlasti Evrope sve kurseve iz  oblasti civilnog vazduhoplovstva  za zemlje Balkana organizuju u Beogradu uz podršku i puno učešće Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
Direktor JAA Andre Auer je čestitajući Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, ponovio da je vazduhoplovna vlast Srbije pokazala da se uspešno razvija primenjujući standarde Evropske unije i da je siguran da će Direktorat u okviru Regionalnog trening centra pomoći i drugim vazduhoplovnim vlastima da dostignu nivo Srbije.
 
Direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva mr Milan Moković je rekao da je izborom Beograda za Regionalni trening centar JAA za Balkan,  odato veliko priznanje vazduhoplovnim vlastima Srbije za dosadašnji rad. „ Uz podršku Vlade Srbije i Ministarstva za infrastrukturu , Direktorat je uradio mnogo na usklađivanju naše regulative sa evropskom, na unapređenju sistema sigurnosti i bezbednosti vazdušnog prostora što je i doprinelo da dozvole izdate u Direktoratu budu priznate širom sveta „ istakao je Moković. 

Na skupu je istaknuto da  će  to biti prvi trening centar Zajedničkih vazduhoplovnih vlasti otvoren u jugoistočnom delu Evrope. 

Beograd 10.10.2008. Predstavnici JAA i vazduhoplovnih vlasti zemalja Balkana


Nazad na ostale vesti