Obaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi  Usvojene izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, više o tome možete videti na http://cad.gov.rs/strana/16551  Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci   Objavljeno Uputsvo za implementaciju Urebe(EU) 2016/539 (PBN). Više o tome na www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Od 01. jula 2018. godine Republička administrativna taksa iznosi 840,00 RSD. 
Vesti sa sajta

Beograd izabran za Regionalni trening centar JAA za Balkan

Petak, 10.10.2008.
Na sastanku  predstavnika  Zajedničkih vazduhoplovnih vlasti Evrope  JAA – Joint Aviation Authorities Europe i predstavnika  vazduhoplovnih vlasti Rumunije, Crne Gore,  Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Albanije i Srbije, Beograd je izabran za Regionalni trening centar JAA za Balkan.
 
Na skupu održanom u beogradskom hotelu Hajat, jednoglasno je odlučeno da ubuduće Zajedničke vazduhoplovne vlasti Evrope sve kurseve iz  oblasti civilnog vazduhoplovstva  za zemlje Balkana organizuju u Beogradu uz podršku i puno učešće Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
Direktor JAA Andre Auer je čestitajući Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, ponovio da je vazduhoplovna vlast Srbije pokazala da se uspešno razvija primenjujući standarde Evropske unije i da je siguran da će Direktorat u okviru Regionalnog trening centra pomoći i drugim vazduhoplovnim vlastima da dostignu nivo Srbije.
 
Direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva mr Milan Moković je rekao da je izborom Beograda za Regionalni trening centar JAA za Balkan,  odato veliko priznanje vazduhoplovnim vlastima Srbije za dosadašnji rad. „ Uz podršku Vlade Srbije i Ministarstva za infrastrukturu , Direktorat je uradio mnogo na usklađivanju naše regulative sa evropskom, na unapređenju sistema sigurnosti i bezbednosti vazdušnog prostora što je i doprinelo da dozvole izdate u Direktoratu budu priznate širom sveta „ istakao je Moković. 

Na skupu je istaknuto da  će  to biti prvi trening centar Zajedničkih vazduhoplovnih vlasti otvoren u jugoistočnom delu Evrope. 

Beograd 10.10.2008. Predstavnici JAA i vazduhoplovnih vlasti zemalja Balkana


Nazad na ostale vesti