Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Održana sednica saveta DCV

Utorak, 14.10.2008.
U  Beogradu je u ponedeljak, 13. oktobra održana 12. sednica  Saveta Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, koju je sazvao predsednik Saveta, Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić.
                 
Na sednici Saveta i na dodatnim konsultacijama predstavnika  Ministarsva odbrane i Direktorata  civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije  usvojeno je sledeće:
  1. Pravilnik o dopunama Pravilnika o vazduhoplovno-tehničkom osoblju održavanja vazduhoplova (JAR 66)
  2. Pravilnik o uslovima za proizvodnju vazduhoplova, motora, elise i vazduhoplovnog proizvoda ili njihovih delova (JAR 21)
  3. Pravilnika o dozvolama i centrima za obuku pilota helikoptera (JAR FCL 2)
  4. Pravilnik o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti letačkog osoblja (JAR FCL 3)
  5. Pravilnik o organizaciji radnog vremena članova posade vazduhoplova
  6. Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o načinu obračuna i visini naknada za usluge koje pruža Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije
  7. Program za kontrolu kvaliteta mera bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu i
  8. Program obuke u oblasti bezbednosti civilnog vazduhoplovstva.

Sednici su prisustvovali, članovi Saveta, ministri u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić, Dragan Šutanovac, Ivica Dačić i generalni direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Milan Moković.  

Beograd, sednica Saveta DCV


Nazad na ostale vesti