Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Stručnjaci ESAS-a za oblast bezbednosti u DCV-u

Ponedeljak, 03.11.2008.
Eksperti  Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (European Civil Aviation Conference - ESAS), boravili su krajem oktobra u Srbiji.  Cilj posete  bio je utvrđivanje trenutnog stanja bezbednosti srpskog civilnog vazduhoplovstva i da li Srbija  kao članica ESAS-a, primenjuje preporuke te organizacije u ovoj oblasti  proizišle iz  ESAS dokumenta  br.30  PART- II.
 
Na sastancima održanim u Direktoratu, goste iz Brisela su sa stanjem u oblasti bezbednosti civinog vazduhoplovstva u Srbiji upoznali,  generalni direktor Direktorata mr Milan Moković, zamenik direktora  Dragoljub Trgovčević i  načelnik Službe za bezbednost civilnog vazduhoplovstva Predrag Đorđević.
 
Eksperti ESAS-a zadovoljni su celokupnim radom  Diirektorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, istakavši da Direktorat u velikoj meri  usklađuje propise iz oblasti bezbednosti sa preporukama Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva .
 
Tokom  desetak dana provere stanja na licu mesta,  sručnjaci ESAS-a razgovarali su i sa čelnim ljudima Aerodroma „ Nikola Tesla„  i  aerodromske službe Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Konačni izveštaj ESAS-a o  bezbednosnoj situaciji u našem civilnom vazduhoplovstvu , očekuje se krajem novembra. 


Nazad na ostale vesti