Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

Subota, 06.12.2008.
Povodom 7. decembra Dana civilnog vazduhoplovstva, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije zaposlenima u ovom sektoru u Republici i širom sveta, čestita praznik i želi mnogo uspeha u jačanju globalne mreže sigurnosti i bezbednosti vazdušnog prostora. 
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva, kao vazduhoplovna vlast, uz punu podršku i saradnju Ministarsva za infrastrukturu Republike Srbije, izuzetno je ponosan na rezultate ostvarene na polju bezbednosti i sigurnosti vazdušnog saobraćaja, i na činjenicu da je Srbija u svetu već prepoznata kao lider u regionu. 
O tome govore i izveštaji Evropske komisije, u kojima je poslednje dve godine, civilno vazduhoplovstvo pohvaljeno kao najnapredniji vid saobraćaja i celokupne privrede u Srbiji. 
Tačno je da smo uradili mnogo toga u izuzetno kratkom roku:
  • postali  smo članovi najznačajnijih vazduhoplovnih organizacija u svetu,
  • harmonizovali većinu propisa sa evropskim,
  • sertifikovali beogradski aerodroma za kategoriju 3b ( za rad u uslovima smanjene vidljivosti)
  • dobili evropske vazduhoplovne  dozvole, odnosno dozvole koje izdaje Direktorat  postale su važeće u celoj Evropi (dozvole letača, mehaničara, školskih centara, avio industrije, medicinskih vazduhoplovnih ustanova)
  • a Beograd je izabran za REGIONALNI TRENING CENTAR  JAA (Zajedničkih vazduhoplovnih vlasti), treći takve vrste u Evropi.

Takvi rezultati nam daju motiv da radimo još bolje i budemo uspešniji u zajedničkom poslu na sistemskom razvoju vazdušnog prostora Srbije kao važne evropske raskrsnice. 


Nazad na ostale vesti