Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva

Subota, 06.12.2008.
Povodom 7. decembra Dana civilnog vazduhoplovstva, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije zaposlenima u ovom sektoru u Republici i širom sveta, čestita praznik i želi mnogo uspeha u jačanju globalne mreže sigurnosti i bezbednosti vazdušnog prostora. 
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva, kao vazduhoplovna vlast, uz punu podršku i saradnju Ministarsva za infrastrukturu Republike Srbije, izuzetno je ponosan na rezultate ostvarene na polju bezbednosti i sigurnosti vazdušnog saobraćaja, i na činjenicu da je Srbija u svetu već prepoznata kao lider u regionu. 
O tome govore i izveštaji Evropske komisije, u kojima je poslednje dve godine, civilno vazduhoplovstvo pohvaljeno kao najnapredniji vid saobraćaja i celokupne privrede u Srbiji. 
Tačno je da smo uradili mnogo toga u izuzetno kratkom roku:
  • postali  smo članovi najznačajnijih vazduhoplovnih organizacija u svetu,
  • harmonizovali većinu propisa sa evropskim,
  • sertifikovali beogradski aerodroma za kategoriju 3b ( za rad u uslovima smanjene vidljivosti)
  • dobili evropske vazduhoplovne  dozvole, odnosno dozvole koje izdaje Direktorat  postale su važeće u celoj Evropi (dozvole letača, mehaničara, školskih centara, avio industrije, medicinskih vazduhoplovnih ustanova)
  • a Beograd je izabran za REGIONALNI TRENING CENTAR  JAA (Zajedničkih vazduhoplovnih vlasti), treći takve vrste u Evropi.

Takvi rezultati nam daju motiv da radimo još bolje i budemo uspešniji u zajedničkom poslu na sistemskom razvoju vazdušnog prostora Srbije kao važne evropske raskrsnice. 


Nazad na ostale vesti