Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Na XIV Kongresu JISA i DICG Direktorat pohvaljen za uspešnu primenu zaštite informacionog sistema

Utorak, 07.07.2009.
Na nedavnom 14. Kongresu Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije i Društva informatičara Crne Gore održanom u Herceg Novom, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije  dobio je pohvale i priznanje stručne javnosti za studiju „Jedan aspekt perimetarske zaštite mreže primenom slobodnog softvera“.
 
Rad su predstavili Bogoljub Savić i Dejan Dimić, iz Službe za informaciono-komunikacione poslove Direktorata.
 
Suština stručne studije je prikaz rešenja kojim se podiže nivo zaštite računarske mreže i pouzdanost podataka informacionog sistema Direkorata u postojećim uslovima.  Prikazano rešenje je uspešno primenjeno u radu naše institucije.
 
Ovom studijom  stručni tim Direktorata promovisao je novi aspekt zaštite informacionog sistema, koji se lako može primeniti.
 

Inače, na ovogodišnjem skupu informatičara, koji je okupio stručnjake iz celog regiona, predstavljeno je preko 70 informatičkih ostvarenja  u raznim sferama privredne i vanprivredne delatnosti. 


Nazad na ostale vesti