Obaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi  Usvojene izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, više o tome možete videti na http://cad.gov.rs/strana/16551  Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci   Objavljeno Uputsvo za implementaciju Urebe(EU) 2016/539 (PBN). Više o tome na www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Od 01. jula 2018. godine Republička administrativna taksa iznosi 840,00 RSD. 
Vesti sa sajta

Na XIV Kongresu JISA i DICG Direktorat pohvaljen za uspešnu primenu zaštite informacionog sistema

Utorak, 07.07.2009.
Na nedavnom 14. Kongresu Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije i Društva informatičara Crne Gore održanom u Herceg Novom, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije  dobio je pohvale i priznanje stručne javnosti za studiju „Jedan aspekt perimetarske zaštite mreže primenom slobodnog softvera“.
 
Rad su predstavili Bogoljub Savić i Dejan Dimić, iz Službe za informaciono-komunikacione poslove Direktorata.
 
Suština stručne studije je prikaz rešenja kojim se podiže nivo zaštite računarske mreže i pouzdanost podataka informacionog sistema Direkorata u postojećim uslovima.  Prikazano rešenje je uspešno primenjeno u radu naše institucije.
 
Ovom studijom  stručni tim Direktorata promovisao je novi aspekt zaštite informacionog sistema, koji se lako može primeniti.
 

Inače, na ovogodišnjem skupu informatičara, koji je okupio stručnjake iz celog regiona, predstavljeno je preko 70 informatičkih ostvarenja  u raznim sferama privredne i vanprivredne delatnosti. 


Nazad na ostale vesti